Medya ve Sinema-TV

Beetlejuice Beetlejuice filminin ilk fragmanı yayınlandı

Ünlü Yönetmen Tim Burton’ın 36 yıl sonra geri dönmesine karar verdiği kahramanı Beterböcek'in devam filmi Beterböcek Beterböcek'in ilk fragmanı yayınlandı ve vizyon tarihi açıklandı..

Beetlejuice Beetlejuice filminin ilk fragmanı yayınlandı

Hollywood patentli 1988 yapımı Beterböcek, 36 yıl aradan sonra devam filmiyle geri döndü. 15 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen ve dünya çapında 75 milyon dolar hasılat elde eden sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden Beterböcek’in devam filmi “Beterböcek Beterböcek”in yönetmen koltuğunda Ünlü yönetmen Tim Burton oturuyor. 

 MİCHAEL KEATON'LU BETERBÖCEK BETERBÖCEK FİLMİNİN KADROSU

Orijinal kadroda Beterböcek karakteriyle hafızalara kazınan Michael Keaton rolüne geri dönerken; Winona Ryder Lydia Deetz’e ve Catherine O'Hara ise Delia Deetz rolüne yeniden döndü. Devam filminde kadroya Monica Bellucci, Jenna Ortega, Willem Dafoe ve Justin Theroux gibi yeni isimler eklendi.

BETERBÖCEK'İN DEVAM FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Beklenmedik bir aile trajedisinin ardından, Deetz ailesinin üç nesli Winter River'daki evlerine geri döner. Betertböcek'in hâlâ peşini bırakmadığı Lydia'nın hayatı, asi genç kızı Astrid'in tavan arasındaki gizemli kasaba maketini keşfetmesi ve Öbür Dünya'ya açılan kapının kazara açılmasıyla altüst olur. Her iki âlemde de sorunlar baş gösterirken, birinin Beterböcek'in adını üç kez söylemesi ve yaramaz iblisin kendi tarzı karmaşayı ortaya çıkarmak için geri dönmesi artık an meselesidir.

BETERBÖCEK BETERBÖCEK FİLMİNİN SENARİSTLERİ ALFRED GOUGH VE MİLES MİLLAR

1989'da En İyi Makyaj Akademi Ödülünü alan Beterböcek, devam filminde de yine orijinaline sadık kalınarak tamamen makyaj, gerçekçi efektler ve kuklalar ile çekildi.

Başlı başına bir tür olan Burton filmi olan devam filmi Gough, Millar ve Seth Grahame-Smith'in hikâyesinden Alfred Gough ve Miles Millar tarafından senaryolaştırıldı. 

Filmin yapımcıları Marc Toberoff, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Tommy Harper ve Burton; başyapımcıları ise Sara Desmond, Katterli Frauenfelder, Gough, Millar, Brad Pitt, Larry Wilson, Laurence Senelick, Pete Chiappetta, Andrew Lary, Anthony Tittanegro, Grahame-Smith ve David Katzenberg.

 BETERBÖCEK BETERBÖCEK FİLMİNİN VİZYON TARİHİ

Burton'ın sahne arkasındaki yaratıcı ekibi arasında görüntü yönetmeni Haris Zambarloukos, yapım tasarımcısı Mark Scruton, kurgucu Jay Prychidny, Oscar ödüllü kostüm tasarımcısı Colleen Atwood, Oscar ödüllü canavar efektleri ve özel makyaj FX yaratıcı sorumlusu Neal Scanlan, Oscar adayı besteci Danny Elfman ve Oscar ödüllü saç ve makyaj tasarımcısı Christine Blundell var. 

Türkiye dağıtımını TME Films’in üstlendiği “Beterböcek Beterböcek”, 6 Eylül’de vizyonda olacak.

Yorumlar